Lauantaina oli Helsingin kr näyttely ja molemmat koirat mukana. Bernit alkoi 11.30 eli Mindin vuoro olisi 12 jälkeen ja appenzellit piti alkaa 12, mutta rotikoissa menikin kauemmin, joten Mindin ja Vinkan vuoro oli ihan samaan aikaan. Sitten pikakurssi pikkusiskolle Mindin esittämisestä ja itse äkkiä Vinkan kans kehään. Mun piti olla mahdollisimman näkymättömissä Mindin silmistä kun se varmaan alkais riehumaan jos mut olis nähnyt. Vinka käyttäytyi hienosti ja sai EH Auli Vitikaisen arvostelemana. Heti ekaksi kun mentiin kehään, tuomari sanoi että "saisi syödä enemmän." :')
Vinkan arvostelu;
Tänään hieman löysässä kunnossa oleva oikeankokoinen, sopivaluustoinen narttu. Pää kehitysvaiheessa, alaleuka saa vahvistua. Sopusuhtainen etuosa, erinomainen takaosa. Tänään selkä pehmeä sekä seistessä että liikkeessä, joka pudottaa arvosanaa. Lupaava kunhan tiivistyy.
Tuomari sanoi että Vinka esiintyy upeasti ja 100% varmasti ja todella lupaava kunhan kehittyy vielä.
Hassua kun Auli arvosteli Tuurissa reilu kk sitten ja arvostelu oli ihan erilainen ja silloin Vinka oli ROP:) Niin se koira muuttuu kuukaudessa;) Mutta mä kyllä myönnän että Vinka on täysin kehitysvaiheessa ja tällä hetkellä on ihan turha näyttelyitä kiertää koska se on vieläkin ihan rimpula.. Mutta näyttelyissä on kivaa!!:DD
Mindi sai myös EH ja oli luokassaan 2. Tuomarina toimi Annukka Paloheimo.
Mindin arvostelu;
Melko pieni. Hyvät mittasuhteet. Kuono-osa saisi olla vahvempi. Hyvä purenta. Hyvä etuosa. Riittävä runko. Hieman vikakierteiset takaraajat. Tan-väri saisi olla puhtaampi päässä. Erittäin hyvät sivuliikkeet. Hyvin esitetty.
:)

Näyttelyn jälkeen mentiin Vinkan Abby-siskon luo kylään ja Vinka oli aluksi vähän pahalla tuulella, mutta kyllä se siitä leppyi ja jopa leikki välillä Abbyn kanssa. Mindistä ja Abbystä tuli hyvät painikaverit. Kuvia tuli paljon ja lataan ne galleriaan kun jaksan:D Olipas tosi kiva nähdä pitkästä aikaa Vinkan sisaruksia. Pitää ottaa kyläily joskus uudestaan jommin kummin päin;)

Sunnuntai & maanantai vietettiin vielä Helsingissä ja käytiin molempina päivinä Rajasaaressa, joka on koirapuisto Helsingissä. Yleensä mä en hirveesti piittaa koirapuistoista, mutta Rajasaari on nimensä mukaisesti saari ja siellä koirat sai riehua ja uida sekä kiipeillä kallioilla:) Se oli kiva paikka! Vinkalle teki tosi hyvää olla irti tuntemattomien koirien seassa ja leikkiä niiden kanssa. Kuvia latasin sieltä tänne.

Tiistaina oltiin parin tunnin lenkillä ja tokoiltiin vähän pihalla. Mindi teki ruutua ja hyppynoutoa ja Vinka kapulan pitoa ja jääviä.

Keskiviikkona oltiin Mindin kanssa koiramiitissä Kurikassa. Kurikassa mentiin amiksen pihalle ja koirat tais reilu 2 tuntia leikkiä, paitsi että Mindi ei leikkinyt paljon yhtään kun se oli mun vierellä tuijottamassa mua:) Kuvia sieltäkin tuli ja ne saattaa tulla joskus galleriaan:D Illalla käveltiin Vinkan kanssa torille ja se sai kuolata vieressä kun mä söin vohvelia:))

Torstaina mentiin kaverin ja kolmen koiran kanssa metsään lenkille ja oli tuskastuttavan kuuuuma... Oltiin tosi fiksuja kun mentiin keskipäivällä sinne8) Aluksi tosin koirat, lukuunottamatta Mindiä, kävivät uimassa, mutta eipä se paljoa auttanut. Tällä kertaa nähtiin vaan 1 käärme jonka päältä Mindi käveli, mutta se "käärme" oli luojankiitos Vaskitsa.

Perjantaina oli Mindillä agiepikset Kauhajoella ja osallistuttiin tälläkertaa vaan möllimaxeihin. Rata oli superhelppo, vaikka Mindille tulikin 15vp kahdesta kiellosta ja viimesen riman pudotuksesta. Mindi oli tosi hidas ja ihanneaika 60sek alittui 3sek. Voitto tuli silti:)

Vihdoinkin meille tuli putki, jonka kesäkuussa tilasin. Epiksien jälkeen oli Vinkalla putkitreenit. Otettiin uutena pimeitä putkikulmia ja Vinka tajus ne nopeesti parin putken päälle hypyn jälkeen.

Lauantaina käytiin vähän aksailemassa. Vinka saattaa vieläkin hypätä renkaan vierestä, joten treenailtiin sitä sekä eteenirtoamista. Mindin kanssa myös eteenirtoamista ja keinua kerrattiin myös. Mindi teki ekaksi lentokeinun, mutta muisti sen jälkeen että kannattaa odottaa keinun laskeutumista:)

Sunnuntaina oli kauan odotettu erkkari, johon Vinka osallistui. Odotuksen Vinkan osalta ei silti olleet kovin suuret;) Vinka oli aluksi ihan hölmö ja yritti säntäillä joka suuntaan. Piti kerran sanoa vähän kovemmin ja kyllä se siitä sitten rauhoittui:) Kehässä se vaan napitti mua kiltisti ja sai EH ja oli luokassaan toinen. Tuomarina Matti Tuominen.
Arvostelu;
Erittäin hyvän tyyppinen hyvin käyttäytyvä juniorinarttu, joka vielä takakorkea. Hyvänmuotoinen nartun pää joka saa vielä voimistua. Kauniit silmät. Hyvin asettuneet korvat. Hyvä karva ja väritys. Riittävä runko. Häntä voisi kiertyä hieman paremmin selälle ja olla hieman ylemmäs kiinnittynyt. Sopivasti kulmautunut. Hyvin esitetty.


Mä luulen että nyt tulee vähän pitempi näyttelytauko kun ei Vinka oo kehittynyt kunnolla, joka arvostelusta sen huomaa.. Seinäjoki jää varmaan väliin (mieli saattaa vielä muuttua), mutta messarit on pakolliset;) Ensvuonna mietitään uudestaan näyttelyitä:) Nyt keskitytään enemmän muihin harrastuksiin. Ensviikonloppuna onkin Mindin eka avon koe! Jännittääää!!