Pääsiäinen on kulunut mukavasti enemmän ja vähemmän rauhallisissa merkeissä. Koirille on aika rankkoja nämä lomat, kun ei saa nukkua normaaleja 4-6 tunnin päiväunia. Vinka on niin pieni vielä, että se tarvitsee ainakin päiväunensa. Vinka on ollut kuitenkin onnellinen, kun on saanut tulla takaisin mamman viereen nukkumaan aamuruuan jälkeen. Vinkalla on vain rasittava tapa, että sen pitää ensin puskea mut hereille ja sitten se käpertyy mahdollisimman lähelle kerälle ja alkaa tuhisemaan. Kun tämän seurauksena käännän kylkeä,  Mindi luulee että heräsin ja alkaa paukuttamaan häntäänsä huonekaluihin. Nukupa siinä vielä sitten.
Aurinko on ihanasti alkanut paistamaan ja Vinka on saanut toteuttaa lempi puuhaansa eli auringonottoa! Ulkona Vinkaa on turha huutaa sen ottaessa arskaa, koska silloin se ei kuule mitään. Paitsi tietysti astioiden kolistelun.  

Pääsiäiseen on nukkumisen ja auringon palvomisen lisäksi kuulunut tietysti lenkkeily ja tokoilu. Ollaan nautittu ihanista aamuisista metsälenkeistä linnun laulun keskellä. Tänään saatiin lenkkiseuraa mukavasta kultsutytöstä ja sen omistajasta. Mindiä ei voinut vähempää kiinnostaa kultaisen leikkiyritykset ja Vinka keskittyi keppiinsä (lue: puunrunkoonsa), jonka se oli ihan itse maasta repinyt.

Tokoja ollaan käyty treenaamassa lähikoululla lähes joka päivä. Pari kertaa ollaan oltu myös hallilla tokoilemassa, kun saatiin vierasta pmakuu seuraa. Vinksulla alkaa olla pomminvarma paikallamakuu (kop kop), koska enää en tärise piilossa jännityksestä. Mindin polot muuten ok, mutta pitäisi tehdä enemmän jättöjen käskytystä muiden koirien kanssa.

Tänään oltiin sanssin koulun kentällä treenaamassa med Liis&Huti. Olipas mukavat treenit! :) Aluksi Vinka ja Huti teki pmakuun. Häiriönä oli ohikulkevat ihmiset ja koirat ja pari poikaa vihelteli koirille. Vinka vähän vilkuili sinne ja makasi tavallista skarpimmin, mutta oli ihan varmanoloinen.

Mindi aloitti ekan kierroksen ohjatulla. Naksuttelin aluksi vain kapulannostoa, että Mindi lähtisi merkiltä vähän innokkaammin hakemaan kapulaa. Otettiin eka vasen, mutta Min päätti mennä keskelle. Sain sen kuitenkin pysähtymään ja palkkasin siitä. Toisella toistolla haku oli oikein bueno Mindin alun miettimistuokiota lukuunottamatta. Sille tulee aina merkillä käskyn jälkeen parin sekunnin viive, kun se miettii mitä pitikään tehdä. Otettiin myös oikean haku ja tämä oli hieno! Sitten jatkettiin tunnarilla, jossa Mindi toi tuttuun tapaansa järjestyksessä kapuloita... Juteltiin siinä sitten, että Mindille voisi kokeilla jäähylle viemistä väärän tuonnin jälkeen, koska se oikeasti OSAA. Olen tuota jäähyä joskus tehnytkin, mutta en muista miksi se sitten jäi. Lopuksi vielä ruudun naksuttelua.
Toisella kierroksella Mindi teki koemaisesti hyppynoudon, kaukot ja ruudun. Hyppynouto ja ruutu hienoja, mutta kaukoissa tarvi ainakin neljä lisäkäskyä. Virittelin ehkä vähän huonosti ja _unohdin_ näyttää Mindille loppupalkan. :o Lopuksi vielä tunnari ja Mindi vissiin kuunteli meidän jutustelut tarkasti, koska nyt haisteli hyvin ja toi heti oman.

Vinksulle ensin pelkkiä liikkeiden välejä liikkuroituna ja naksuttelin kontaktista ja sivun tarjoamisesta. Sitten koemaisesti tunnari, joka oli u p e a. :)  Menopaluu laukalla ja haistelu nopea, mutta tarkka. Työvoitto!! :)) Liikkeestä istuminen vielä lopuksi, mikä ok.
Toisessa setissä liikkuroituna hyppynouto, kaukot ja seuraaminen. Naksuttelin taas liikkeiden väleillä hyvästä kontaktista ja perusasennoista. Vinka ajatteli kuitenkin naksu=mennään johonkin tekemään jotakin ja hyppynoudon alussa meni esteelle tarjoamaan hyppimistä edestakas (vaikka sen piti siis tarjota pa:ta) ja seuraamisen alussa meni läheiselle merkille seisomaan. Pitää vielä kehitellä noita siirtymisiä. Itse liikkeet olivat muuten hienoja, mutta seuraamisessa kauhea vinkuminen, joka johtui varmaan siitä, että näytin taskussa olevaa rasiaa ennen seuraamista.