Koirat on olleet viime aikoina tavallista kiltimpiä:) Mistä lie sitten johtuu, mutta hyvä näin!

Lauantaina oltiin koko aamupäivä tottistelemassa hallilla. Vinkalle ekalla kierroksella vasemmalle käännöksiä ja noutoa. Käännökset menee jo ihan hyvin, mutta välillä Vinx meinaa vähän irrota liikaa jalasta. Noudossa taas vähän pitoharjoituksia ja lyhyeltä matkalta eteentuonteja. Hiljaa hyvä tulee;) Jos Vinkalle saa taottua jonkun asian päähän niin se kyllä pysyy siellä. Mindille liikkuroitua seuraamista ja henkilöryhmää. Muuten meni hyvin, mutta jos pysähdyttiin henkilöiden viereen niin saattoi vilkaista. Sitten vielä liikkeestä seisomista, kun viime kokeessa piti antaa kaksoiskäsky. Nyt kuitenkin pysähtymiset oli nopeita ja M pysähtyi ekalla käskyllä. Toisella kierroksella taas noutoa ja vasemmallekäännöstä sekä vähän seuruuta. Seuraamisessa vähän edistystä, vasemmallekäännökset ihan hyvät ja nouto myös, josta Vinka sai sitten aamuruokansa. Mindille piti ottaa vaan nouto kerran ja sitten ruoka, mutta kun neiti ravasi kapuloille (toi kyllä laukalla) niin eihän se käy päinsä! Kolmannella kerralla mä pidin Mindiä pannasta ja hetsasin kapulalla vähän, niin sitten haki ja toi laukalla.

Tottiksen jälkeen vielä pariksi tunniksi metsälenkille.

Sunnuntaina tokoiltiin pihassa. Mindille tunnaria, ohjattua, hyppynoutoa ja kaukoja. Tunnarissa kolme toistoa ja kaikilla Mindi toi oman ilman väärien maistelua!:) Ohjatussa pelkkää oikeaa kapulaa. Mindi oli tosi innoissaan, eikä yrittänytkään vasemmalle kapulalle. Keskikapulaa meillä ei vielä ookkaan ollut mukana. Hyppynoudossa mä heittelin taas vinoon ja vähän piti ohjata ettei Mindi tullut hypyn ohi. Kaukoissa taas i-s ja s-i vaihtoa. S-i toimii jo 10m päästä, mutta vaikka mä olisin metrin päässä niin i-s vaihdossa tarvitaan aina vähintään neloiskäsky:S Vinksulle seuraamista, jääviä ja luoksetuloja. Palkkana oli heinäseiväs:) Paitsi seuraamiseen mä opetin uuden palkkaustavan niin mä palkkasin ihan pallolla:D Jäävät meni hyvin ja aina liikkeen jälkeen mä vapautin Vinkan tappamaan heinäseivästä. Luoksetulot oli pitkiä ja vauhdikkaita ja mä vapautin ennenkun V ehti tulla eteen. Välillä lyhyeltä matkalta eteentulemista. Lopuksi vielä Vinkalle 4min paikallamakuu. Hyvä treeni, parempi mieli:)))

Myöhemmin taas samoiltiin metsässä kaverin ja koirien kanssa pari tuntia.

Tänään maanantaina iltaruualla Mindille liikkuroituna seuraaminen, luoksetulo (ilman pysähdystä), nouto ja hyppy. Ainoastaan luoksetulo piti uusia kun Mindi teki ison kaarroksen ruualle päin. Niin ja noutokin piti, kun Mindi siinäkin kaarsi ruualle. Vinkalle ekaksi 2min paikallamakuu. Pojat pelas sopivasti korista pihalla niin mä laitoin Vinksun makaamaan keskelle pelikenttää:) Hyvää häiriötä eikä pikku appelsiinille tullut edes mieleen nousta, tai ainakin siltä näytti. Ruuan Vinka sai hienosta kapulan eteentuomisesta metrin päästä. Piippaus oli vaan kauhea kun ruoka odotti siinä viiden metrin päässä...

On ne vaan niin ihania<3:)