Ainakin koirilla. Niillä on nyt niin hauskaa, kun molemmilla on juoksut ja on kevät. ;D Niin tosiaan, viime perjantaina oltiin lähdössä Kannukseen tokokoulutukseen, mutta Vinka päätti aloittaa juoksut sittenkin, olikohan keskiviikkona. No, eipä siinä mitään. Pakkailin sitten torstaina kamoja siinä puolen yön aikaan ja huomasin, että lattialla on veritippa. Vinkalla oli housut, joten Mindihän se syyllinen sitten oli. :) Lähdettiin kuitenkin kaverin kanssa perjantaina kohti Kannusta Fiinan ja Sandyn kanssa. Mukava reissu kuitenkin ja kuunteluoppilaanakin koulutuksesta sai mukavasti irti. Kouluttajana toimi tokossa Päivi Lamminen ja agissa Anki Molander.

Nyt on lusittu jo viikko lomalla ja on ollut tosi kivaa! Koko viikon on oikeastaan ollut kiva sää ja ollaan tietysti hyödynnetty se lenkkeillen ihanissa keväisissä maisemissa. Tänäänkin oltiin kolmen tunnin lenkillä, josta tämän postauksen kuvat ovat peräisin.

Hallille ei ole nyt asiaa, joten ollaan käyty ahkerasti eri parkkiksilla tokoilemassa. Eilen oltiinkin sitten vähän kauempana ja tuloksena tosi hyvä mieli! Mindi teki ekalla setillä merkkiä ja seuraamista ja tokalla koemaisen treenin. Merkeillä on ollut ongelma siellä pysyminen, koska oon opettanut merkin sheippaamalla, niin Mindi luulee liikkurin sanoessa "käsky", että pitää etsiä paikkaa uudestaan. Nyt siis tehtiin niin, että Mindin ollessa merkillä muut huutelee käskyä. Valitettavasti ongelma ei tullut tällä kertaa esiin, yllättävää. :) Seuraamista tehtiin kovassa häiriössä, tai ainakin Mindille oli kauheaa, kun joku juoksee tai kyykistelee vieressä. Minski kuitenkin yritti hyvin eikä käännellyt hirveästi päätään, silmät kyllä pyöri päässä. Toisen kierroksen koemaisessa liikkeinä olivat avo nouto, zeta, kaukot ja seuraaminen. Käytin ekaa kertaa kuppipalkkaa (siis sen jälkeen, kun opetin sen kunnolla) muualla kuin omassa pihassa. Nouto, zeta ja seuraaminen ok. Kaukoissa Min häiriintyi liikkurin käsien heilutuksesta ja tarvi muutaman kaksoiskäskyn ja kerran ennakoi yhden vaihdon. Olisi mennyt kokeessa nollille, joten täytyy saada nyt joku heilumaan kaukoihin. Mutta kuppipalkka toimi!! Ei yhtään karkailua tai kyttäilyä!

Vinksu aloitti seuraamisella, kaukoilla ja luoksareilla. Seuraamisessa muut häiriköi kovasti ja Vinx meinasi välillä mennä lankaan. Kerran se myös murahti takanaolevalle ja katsoi ilmeellä "mitä sä akka oikeen siellä häiriköit MUN treenejä" :'D Kaukoissa yritin saada esiin Vinkan tavallisimmat virheet eli ennakoinnin ja väärät asennot, jotka se tekikin. Mun pitää vaan olla johdonmukaisempi ja päättää huomioinko ollenkaan vai torunko väärät asennot. Tekniikka oli silti tosi hyvä! Luoksareita ihan lyhyeltä matkalta, tarkoituksena saada suorat ja nopeat perusasennot. Vinka näki metsässä jotain tosi jännää, joten alku oli pientä säätöä. Pa:t kuitenkin hyviä. Toisella kierroksella häiriönoutoja, ruudun loppuosaa ja liikkeestä istuminen. Noudoissa muut huuteli tuo-käskyä, mutta Vinka malttoi mielensä. Ainoastaan silloin, kun Heidi ryntäsi kapulan perään, niin Vinkakin lähti. Ruudun seuraamaan tulot oli ihan päteviä. Istumisessa seisoi ekan, mutta seuraava ok, josta sai kissanruokapalkan.

Ihanaa, kun kevät tulee! Vaikka talvikin on kiva, mutta valoisuus on kyllä sitäkin kivempi. ;)