Päästiin viimehetkillä varapaikalta osallistumaan Vaasan tokokokeeseen. Mä tiesin, että Vinka saisi ykkösen, ellei se sekoittaisi jääviä taaas kerran. Melkein koko viikko pidettiin taukoa, kun en tiennyt päästäisiinkö kokeeseen.. Vinkalle näköjään sopii kunnon treeniputki, jonka jälkeen pieni tauko ja vain koetta edeltävänä päivänä vähän liikkeitten muistuttelua.

Vinka sai kunnian olla numero 1. Tuomari Ralf Björklund tykkäsi Vinkasta, mutta Vinka ei siitä. :) Juoksuntarkastuksessa Vinka murisi tuomarille.. Ajattelin siinä, että hyvin alkoi tämä koe.. Tuomari ei kuitenkaa välittänyt, eikä onneksi sulkenut kisasta! Vinka on aina ollut epäluuloinen varsinkin miehiä kohtaan, eikä asiaa auta, että treenataan aina naisporukassa. Kyseinen välikohtaus ei onneksi vaikuttanut liikkeisiin luoksepäästävyyttä lukuunottamatta.
Luoksepäästävyydessä Vinka peruutti, jonka seurauksena numero tippui kolmella eli 7. Paikallamakuusta 10, vaikka Vinka liikutti kerran etutassuaan.

Tässä välissä koira autoon.

Ennen liikkeitä revitin Vinkan kanssa vähän lelua ja Vin oli kivassa vireessä kun mentiin kehään. Seuraaminen kytkettynä  perusvinkaa ja siitä 10. Vapaana seuraamisessa Vinka vähän irtosi täyskäännöksessä ja tästä 9½. Nyt piti alkaa vähän jännittää, kun vuorossa oli liikkeestä maahanmeno. Seuraaminen oli hyvää ja kaippa se maahanmenokin oli nopea, kun saatiin 10. Luoksetulo oli mainio! Hyvä vauhti ja sivulle meinasi tulla vinoon, mutta hoksasi heti mokansa ja korjasi itsenä suoraan! 10 tuli tästäkin. Liikkeestä seisomisessa kaksoiskäsky lopun peruasentoon, joten numeroksi 9.  Sitten oli vuorossa hyppy ja nyt mä otin Vinkan tiukasti hallintaan;) Vinkan normisuoritus, numeroksi 10. Björklund ei paljoa kokonaisvaikutuksesta kymppiä jaellut, joten Vinkan 10 kokonaisvaikutuksesta oli aika siistä! Tuomari sanoi, että harvinaista saada häneltä näin montaa 10, eikä ole pitkään aikaa antanut alokasluokasta näin hyviä pisteitä:) Ja sanoi vielä, että loistava koirakko, pääsette vielä pitkälle. Ihana Vinka kerrankin teki niinkuin treeneissä, mutta toki pari asiaa jäi kaivertamaan mm. luoksepäästävyys ja seisomisessa pa:an kaksoiskäsky;)
Tuloksena 193p KP TK1 ja luokkavoitto!

Valitettavasti videomateriaalia ei ole, kun en saanut ketään kuvaamaan:( Palkintopose tulee myöhemmin:D Olipas mukava, kun kisan jälkeen joku tuli sanomaan meille, että tuollaista tokon pitää olla. Koira tekee innokkaasti, mutta kuitenkin malttaa tehdä puhtaasti, eikä esim pompota tai paina seuruussa. :)

Nyt nokka kohti avoa ja treenaamaan miesporukkaan:D