Noniin, nyt se on saapunut! Pentu on rodultaan berninpaimenkoira, iältään reilu 4 vuotta ja kutsumanimeltään Mindi.

No ei se oikeesti näytä niin paljo pennulta, mutta sillä on tosi iso pää verrattuna kroppaan. :D Alla kuva vielä ennen trimmiä:

Mä vietin viikonlopun Helsingissä ja sunnuntaina klo 16.25 juna saapui Seinäjoelle ja klo 17.00 olin sopinut Heidin kanssa tokotreenit Seinäjoelle. :)
Vinka teki voittajan koemaisesti ja oli tosi pätevä verrattuna vappukoemaiseen! Ainoastaan tunnarissa Vin toi eka väärän, mistä palkkasin namilla laimeasti (eli nollasin tilanteen, Vinkalle välttämätöntä). Toistolla teki hyvin. Pohdittiin siinä, että Vinkalla on niin kova halu kapuloille, (haistelee huolimattomasti) että pitää välillä ottaakin se seuraamaan, eikä lähettää etsimään.

Mindin kanssa hinkattiin ekaksi ohjattua. Taas kun oli noin viisi päivää taukoa ohjatun treenaamisesta, niin neiti oli unohtanut koko liikkeen. Ekalla kerralla Mindi lähti mielettömällä vauhdilla mun taakse ruutuun, harmi kun ei voinut palkata! :D Muistuttelun jälkeen se teki hyvät haut molempiin suuntiin. Liikkurin viedessä kapuloita Mindi tuijottelee ihan muualle, joten tehtiin niin, että liikkuri vapautti Mindin välillä syömään siltä namia. Sitten otettiin vähän luoksarin stoppeja ja lopuksi tunnari, mitkä molemmat meni hyvin.

Vinkalle tokassa setissä vaan tunnari ja kaukot. Tunari meni nyt hyvin ja palkkasin vauhdista. Kaukoissa pari kaksoiskäskyä, mutta takajalat ei liikkuneet yhtään.

Mindille ohjatun kapuloiden viemistä ja liikkuri vapautteli taas Mindiä syömään nameja. Nyt pikkuberni tuijotti tiiviisti liikkuria koko ajan! Seuraavaksi yritettiin saada Mindiä laukkaamaan merkille, mutta se ei onnistunut sitten millään. Mindi on aina ravannut merkille, joten sillä on varmaan päässä kaava, että merkille mennään ravilla. Lopuksi vähän paikallamakuun häiriökäskytystä. Mindi meni sekä maahanmenossa että sivullenousussa muutaman kerran lankaan, mutta malttoi sitten kuunnella vaan mun käskyjä.

Ensi viikko tehdään Vinksun kanssa hienosäätöä ja sunnuntaina mennään taas kokeeseen! :)

------------------------------------------

Tokoilujen jälkeen ajeltiin Kauhajoelle ja oli jälkien vuoro. Molemmille joku 200 askelta ja ruokaa taas joka askelmalla. Mindi aloitti tosi hyvin, mutta sitten tuli kiire jossain välissä ja se alkoi jättää nameja syömättä. Johtunee siitä, että oon tehnyt aika monta lyhyttä jälkeä tällä viikolla ja nyt "pitkällä" alkoi sitten keskittyminen herpaantua. Tai sitten sillä oli kova nälkä ja halusi nopeasti loppupalkalle.

Vinka oli uimari. Viimeksi tehtiin jälki torstaina, jolloin se teki ihan huipun jäljen (sadasta namista jäi ehkä 5-6 syömättä), mutta nyt oli ihan kauhea kiire eteenpäin ja jäi varmaan joka toinen nami syömättä. Pitää huomenna taas näyttää joka askel, että kippura saa taas ideasta kiinni...

... mutta nyt on lenkin aika!