Messariin olin jälleen ilmoittanut Vinkan, mutta eipä sieltä mitään kummoisia tuloksia tullut. Winneristä ERI ja voittajasta EH. Vinkan mielestä ehdottomasti kivointa näyttelyreissuissa on hotellit! Se niin tykkää lötkötellä pehmeissä sängyissä ja olla huomion keskipisteenä.

Oli taas tositosi kiva nähdä appenzelleristejä ja erityisesti uusi tuttavuus, Abbyn "pikkuveli" Roope, oli hauska tavata ekaa kertaa. Pusuja ja haleja riitti! Nykyään monet appenzellit on niin avoimia ja pusuttelee ihan vieraitakin ihmisiä. Ja mä kun luulin, että appet on varautuneita ja epäluuloisia. :D Nyt on kumottu sekin väite.

Tänä vuonna shoppailussa panostin laatuun, enkä määrään. En siis tehnyt yhtäkään heräteostosta, joka taitaa olla jonkin sortin ennätys minulta. Tässä vielä pari söpöstelykuvaa, eka on Vinkasta ja toka aina-niin-iloisesta Abbysta.

Tänä vuonna on oikeesti tapahtunut vaikka mitä! Oli aivan superkiva vuosi ja tutustuin moniin huippuihin tyyppeihin ym.! Me kisattiin monessa lajissa tosi paljon, mutta treenattiin sitäkin enemmän! :D Ensimmäisenä jos mietin vuotta 2011, niin tulee mieleen tokon sm-kisat ja niihin valmistautuminen. Pakko päästä ensivuonna uudestaan! Äiti ei ehkä niin innoissaan ollut kuskaamassa joka viikko ympäri Etelä-Pohjanmaata treeneihin, mutta mun mielestä se oli niiin kivaa. :D Mä oon luvannut kuskata sitten kortin saatuani äitiä kaikkiin paikkoihin, mutta luulempa, että sen jälkeen kun oon täyttänyt 18, niin mua ja koiria ei kotona enää näy. ;) Koko ajan ollaan varmaan jossakin treeneissä tai kisoissa tai vähintään jollakin himopitkällä lenkillä jossakin perämettässä.  Tiivistettynä siis aivan superkiva vuosi, koirat tykkäsi ja mä tykkäsin!

Vuoden 2011 tulokset:

Mindillä tokosta AVO1, VOI0 ja VOI1 + sennen tokomestaruus 2011. Siis aivan yli odotusten! Mindin ei pitänyt saada voittajasta tulosta, koska olin varaunut kiertämään niitä ainakin 20. Agilityssä alettiin kisaamaan keväällä ja nyt on 9 (?) starttia takana, joista 1-luokassa 2xLUVA ja muutama vitonen ja muita epämääräisiä tuloksia. En tiedä, kisataanko me enää agissa, mutta katsellaan sitä myöhemmin. Näyttelyissä oltiin muistaakseni kerran ja sieltä H.

Vinka kisasi tokossa 6 kertaa vuoden aikana, hups.. Sen ei pitänyt hakea koulareita, mutta eihän mitään tärkeitä kisoja voinut jättää väliin, joten koularit oli siis ihan pakko hakea. ;) Tuloksina siis 2xALO1 -> TK1, ALO2 (sm-kisoista), 3xAVO1 -> TK2, sekä nuorten SM1 avoimessa luokassa. Terveystarkit tehtiin keväällä tuloksin A/B, 0/0 ja polvet 0/0. Näillä tuloksilla oli hyvä lähteä kisaamaan agilityssä, jossa mun suureksi yllätykseksi noustiin viidellä startilla kakkosiin eli tuloksina 3xLUVA ja 2xHYL. Kakkosissa ehdittiin kisaamaan kaksi starttia ja molemmista HYL lähes olemattomalla treenaamisella... Näyttelyitä kierrettiin 6 ja kovassa seurassa heinäkuussa Vinka valioitui. Tuloksina siis 4xERI, 3xSA, 2xEH, SERT, 2xROP, 2xCACIB ja se FI MVA.

Tavoitteet ylittyivät joka lajissa, paitsi BH:ta ei ehditty Vinkan kanssa käydä, mutta ei harmita yhtään. :D
Leireillä käytiin vissiin 4 kertaa ja ensvuonna varmasti vähintään sama määrä. Mindin yksi tokotavoitteista oli saada kehäkooma pois ja se onnistui! Mä oon nykyään myös paljon rennompi kehässä ja osaan kai ihan ookoosti käyttäytyä kokeessa. :D Paitsi, että joskus voisi kuunnella liikkuria tarkemmin, mutta pikkujuttu. Arkikäyttäymisen parantamiselle oli myös oma kohta tavoitteissa ja se toteutui mielestäni kiitettävästi. Hihnakäytökseen oon eritoten tosi tyytyväinen.

Vinkan hakuharrastus valitettavasti jäi erinäisistä syistä. :( Harmi, mutta ensivuodelle on jo uusia lajinvaltaus suunnitelmia. Mindi jäljesti tuossa loppusyksystä ahkerasti ja teki aivan upean noin 150 askeleen jäljen (ruokaa melkein koko jäljellä, mutta välillä 3-5 askeleen tyhjiä), mutta valitettavasti lumentulo esti jälkeilyn. Odotan ensikevättä innolla, kun saa jatkaa siitä mihin jäätiin! Mindi taitaakin päästä seuraavalle sennen pk-leirille..

Ainoa juttu, mikä harmittaa on agility. Olisin halunnut aksata niin paljon enemmän.. Kunnon treenejä oli kesän jälkeen muutamat ja en tiedä, koska seuraaviin pääsee...

----------------------------------

Sitten vuoteen 2012 ja pitemmittä puheitta asiaan eli tavoitteet vuodelle 2012:

Toko:
Mindin kanssa olisi tarkoitus treenata evl kuntoon ja korkata se ehkä syksyllä ellei jo kesällä. Evl:ssä on niin paljon liikkuvia osia, että haastavaa tulee olemaan saada edes tulos sieltä! Laitan kuitenkin vuoden tavoitteeksi EVL1, jos ei tuu nii ei tuu.

Vinkan tulostavoitteet riippuu ihan tunnarista. Miten voi noin helppo liike koiran nenälle olla niin vaikea? VOI1 on kuitenkin vuoden tavoite. Toisena sitten olisi sm-kisat voittajassa, mutta katsotaan nyt mille mallille erityisesti tuon tunnarin saa.

Agility:
Mindi tuskin kisaa, mutta se saa mennä pitämään hauskaa mölliagiin medeihin. :)

Jos nyt pääsisi eka treenaamaan, niin olisi tosi kiva. Vinkan tavoite voisi alkuvuodesta olla itsenäiset kepit & kontaktit ja riippuen kuinka pääsee ratatreenaamaan, niin myöhemmin kolme nollaa kakkosista eli nousu kolmosiin.

PK:
Mindi jatkaa ehdottomasti jäljestystä, niin pitkälle kun osataan jaksetaan.

Vinkalla ei muuta kuin ehkä se BH.

Näyttelyt:
Vinka tuskin enää Suomessa näytelmöi. Ulkomailla olisi kiva käydä, mutta katsotaan, jos on aikaa ja rahaa.

Muuta:
Mä haluan alottaa Vinkan kanssa vepen! Vinka niin tykkää uimisesta ja kuumina kesäpäivinä vedessä läträäminen on varmasti kivaa. Riippuu kyydistä, että voidaanko alottaa. Sitten olisi myös kiva käydä ainakin muutaman kerran paimentamassa, Vinkan kanssa varsinkin. Jäätiin niin hyvään kohtaan syksyllä.

Tässä muutamia pikkutavoitteita. :D Treenataan ja harrastetaan niin paljon kuin huvittaa, mutta ei pipo kireällä. Mä niin tykkään koiraharrastuksesta, mutta ei koiratkaan kovin surullisilta näytä aksakentällä tai jälkipellolle päästyään. ;)

(Anteeksi mahdolliset kirjoitusvirheet, oli vähän kiire lähteä tokotreeneihin.)