Tänään kävin pitämässä kentällä tokokurssia ja samalla treenasin omat koirat. Vinka otti muiden koirien kanssa paikallamakuun ~4min piilossa. Häiriötä oli kun kurssilaiset kävivät usein palkkaamassa ja vapauttamassa koiriaan. Vinka oli kuulemma tapittanut piiloa melkein koko ajan. Kesän alussa Vinkalla oli vielä vähän epävarmuutta, kun itse menen piiloon. Se korjaili tassujaan ja saattoi ryömiä eteenpäin, mutta enää ei ole mitään tällaista havaittavissa (kop kop).

Mindi teki vähän kaukoja, koemaisen ruudun, vähän seuruuta ja tunnarin. Kaukoissa pelittää kaikki muut vaihdot, paitsi se ihana s-i. Mä oon opettanut, että se peruuttaa siinä vaihdossa jonkun 10-20cm eli saman matkan, minkä se tulee eteenpäin s-m vaihdossa. Mindille en tule ikinä saamaan täydellisiä kaukoja, että se pitäisi takajalat paikoillaan, joten tein sitten tällaisen ratkaisun. :) Mindillä tuntuu ainakin toimivan.

Ruutu meni tosi hyvin: ruudun merkkaus ok, ruutuun lähetys ok, pysähtyminen ja maahanmeno ok, mutta sitten se seuraaminen. Tehtiin niin, että ruutu jää kävelyssä oikealle puolelle, tässä ei ole ikinä ollut mitään ongelmaa, mutta tänään Mindi tuli seuraamaan oikealle puolelle?! Vähänkö olisi NOLOA, jos tämmöinen tapahtuisi kokeessa! Toisella kerralla tuli kyllä ihan vasemmalle seuraamaan, mutta silti.

Tunnaria tehtiin eka ~20 kapulalla ja Min toi muutaman väärän, ennen kuin toi oman... Positiivista on kuitenkin, että Mindi ei masennu vaan yrittää aina uudelleen innoissaan, toisinaan vähän liiankin innoissaan, koska silloin se tuo minkä sattuu. Tähän väliin vähän seuraamista, oli kyllä nättiä! Mindi teki loistavat käännökset, eikä valunut liian eteen! Tämän jälkeen koemainen tunnari kuudella kapulalla ja nyt teki hienon. Kokeessa on onneksi monta (?) liikettä ennen tunnaria, niin ehkä Minski on edes vähän rauhoittunut?


 

Vinka pääsi vähän vielä aksailemaan, voi että kun se nautti! Hullunkiilto silmissään se hyppi onnellisena esteitä ja teki kontakteja<3  Tehtiin vaan pitkää suoraa ja alusta viimesen esteen takana. Mä olin koko ajan paikoillaan, sattuneesta syystä. Vinksu teki myös vähän keinua ja keppejä. Kepit oli ihan kivat, mutta keinu on mun makuun liian hidas.
Tokopuolella Vinka tekee vähän vain enää pikkujuttuja, koska sille sopii se, että ennen kisoja on kunnon treenikuuri ja reilu viikkoa ennen vain herkistellään ja kaivetaan kuntoa esiin. ;) Mindiä pitää taas treenata hullun lailla, että se edes jotain muistaa kokeessa.

Vinka on koko kesän UINUT. Keskimäärin tunnin päivässä. Sillä ei ainakaan kunto ole huonontunut tässä kesän aikana.