Koirat on lahjamäärästä päätellen olleet tänä vuonna tosi kilttejä:) Mindi oli jännityksessä ja levoton koko aattoillan, sitä selvästi jännitti mitä lahjoja se saa:D Vinkakin kävi tutkimassa kokoajan kuusenalla olevia paketteja. Ja omistajakin taisi olla aika kiltti, kun sai videokameran:) Nyt tulee sitten kaikki kokeet ja treenejäkin videolle.

Nyt kun vuosi taas pian vaihtuu (jo!!), niin on aika katsoa ensivuoden tavotteita ja mitä tänävuonna tehtiin. Tämä vuosi oli aikamoista menoa ja meininkiä joka lajin parissa. Vuoden ekat viralliset tapahtumat oli Alavuden näyttelyt 30.1. ja viimeinen oli messari pari viikkoa sitten ja siinä välissä ehditiin käydä vaikka missä!
Tuloksellisestikin oli hyvä vuosi ja ajatella, että me alotettiin tokossa kisaaminen Mindin kanssa keväällä ja nyt on jo 8 tokokokeet takana!!! Ja Vinkalla myös yksi. Parhaat saavutukset Mindin kanssa TK1, nuorten SM-pronssia avossa, sekä näyttelyistä PN4 ja VASERT! Ja Vinkalla KP ROP-PEN, 3xERI, 2xSERT, ROP, VSP, PN4  ja  ALO1! Mahtava vuosi siis takana:)

Mindin kanssa käytiin siis hakemassa kolmesta alon kokeesta TK1, sekä 5 avoimen kisaa ilman ykkösiä. Näyttelyitä kierrettiin Mindin kanssa neljät (?) tuloksin 2xH, EH ja ERI2 PN4 VASERT. Sitten kesällä oltiin kahdestaan sennen kesäleirillä, jolla oli niin kivaa, että mennään mun kaverin ja sen koiran kanssa sinne ensikesänäkin. Mölliagilityssä käytiin 2 kertaa, toisesta hyl ja toisesta 15 virhepistettä, mutta molemmissa aika reilusti alle ihanneajan. Käytiin myös melkein koko vuosi ohjatussa tottiksessa ja en muista oltiinko jollakin agikurssilla??Ja nyt loppuvuodesta aloitettiin pienellä porukalla tokotreenit, jossa ei varsinaista kouluttajaa ole. Niin ja kesällä/syksyllä tehtiin myös ahkerasti makkarajälkeä:)

Vinkan kanssa näyttelyitä tänävuonna takana peräti 10!! Ja meidänhän piti mennä vaan muutamaan;) Tuloksena 3xERI, 1xH ja loput EH, sekä ne kaksi sertiä, rop ja vsp. Ihan hyvin kehittymättömältä pikku-Vinkalta, joka tarvitsee lisää massaa ja saisi syödä enemmän ym.;) Tokossa meidän ei pitänyt kisata tänävuonna ollenkaan, mutta kuinkas kävikään; takana nyt yksi möllitoko (179p ja luokkavoitto) ja yksi virallinen koe 168p ja luokkavoitto!! Huikeeta!:D Keväällä aloitettiin myös haku ja edistyttiin kivasti siinä, ilmaisu täytyy saada vielä kuntoon että pääsee metsään. Agilityssä käytiin alkeiskurssi (jolla Vinka osasi jo kaikki esteet;)) ja jatkokurssi. Käytiin myös yksi mölliagility, johon ei ainakaan olisi pitänyt mennä! Tuloksena 15 virhettä, jotka tuli muistaakseni kaikki aalle karkaamisesta ja silti ihanneaika alittui 5 sek. Eli on se Vinx aika nopea:) Ohjatussa tottiksessa käytiin melkein koko vuosi niinkuin Mindinkin kanssa ja nyt loppuvuodesta tokotreeneissä. Ja oltiikohan me Vinkan kanssa kahdella vai kolmella tottisleirilläkin.

Suunniltelmia tavoitteita vuodelle 2011

Toko;
Mindille se yksi ykkönen avoimesta alkuvuodesta, TK2 en jaksa hakea... Voittajan liikkeet kuntoon. Kisaamaan tuskin mennään, mutta jos on joku tavoite niin ehkä sitten treenaakin paremmin? Eli pitäiskohän laittaa että sennen mestiksissä 2011 startataan voittajassa?:D Katsotaan nyt.. Sitten myös _molemmilta_ kehäkooma pois (siis Mindiltä ja minulta!!).
Vinkan kanssa seuraavaksi avoimeen ehkä jo keväällä, mutta viimeistään kesällä ja ykkönen tietysti tavoite;) Mä en oo vielä varma haenko Vinkankaan kanssa TK2, riippuu siitä, onko Mindi voittajavalmis nuorten sm-tokoon ja sennen mestiksiin, jotka on molemmat syksyllä. Jos Mindi ei oo, niin meen Vinkan kanssa avoimeen molempiin, koska eihän kumpaakaan voi jättää väliin! Mutta vuoden tavoite AVO1.

Agility;
Mindin kanssa ehkäehkä kisaamaan?? Lisenssin mä aion kuitenkin tilata:)) Mutta en mä tiedä koska, kun meidän nykyisessä hallissa ei voi tehdä rataa ja en mä "kylmiltään" halua kisoihin. Pitää muutaman kerran päästä tekeen kunnon rataa ennenkuin mä uskallan ilmottaa virallisiin. Tulostavoitteita ei ole:)
Vinkan kohdalla mä en uskalla sanoa vielä mitään, vasta terveystarkkien jälkeen mietitään meidän agiuraa enemmän:)

PK;
Mindillä ei ole oikeastaan mitään tällä saralla. Oon kyllä miettinyt että pyytäisi jonkun jälkiasiantuntijan (Kauhajoella niitä kyllä on)  antamaan vinkkejä ja katsomaan kuinka hyvin/huonosti Mindi ajaa jälkeä. Veikkaan, että tulee kommentti "Toivoton tapaus" :D Ja meillä ei ole mitään kisatavoitteita!
Vinkan kanssa ehkä joskus syksyllä BH? Katsotaan miten ehditään treenailla, paikallamakuuta pitää ainakin treenata vielä paljon. Haussa vähintään ilmaisu kuntoon, että päästään sinne metsääkin treenaamaan. Norskiinkin pitäisi alkaa säästämään:D

Näyttelyt;
Mindin kanssa katsellaan jos lähelle sattuu hyvä tuomari niin mennään.. Tuloksellisia tavoitteita ei ole.
Vinkalla varmaankin se MVA:) Meillä on näillänäkymin eka näyttely vasta Vaasan kv, kun tässä lähellä ei oikein alkuvuodesta mitään näyttelyitä ole:( Sitten katsotaan miten tyttö on kehittynyt, jos sitä kävisi vaikka Virossa tai Ruotsissa:)

Kaikki tossa edellä oli melkein tulostavoitteita, mutta pääasia meillä on pitää hauskaa ja pitää kaikki lajit kivoina:) Jos Mindi nyt ei starttaakkaan voittajassa ensivuonna tai Vinka ei ole valmis BH-kokeeseen niin so what:) Pääasia on mulle, että koirat nauttii mun kanssa tekemisestä ja pysyy terveenä ym. Vinkalla on muuten ehkä maalis-huhtikuussa kuvaukset, niin saadaan sekin asia selville. Vähän jännittä tulokset, koska mä pelkään että oon lenkkeillyt Vinkan kanssa liikaa kun se oli pieni:( Vuosi sitten Vinka oli 6kk ja me käytiin parin tunnin umpihankilenkkejä. Esim. viimevuoden jouluaattona oltiin 2,5h metsässä lenkillä ja lunta mua polveen asti! Ja Vinka ei oo koskaan lenkillä näyttänyt, että se ei olisi jaksanut enää kävellä.. Mutta mun mielestä on loogista, että hyvä lihaskunto suojaa luustoa!

Muita tavoitteita sitten parantaa koirien lihaskuntoa ja etsiä uusia lenkkipolkuja ja metsiä. Ja sitten parantaa noiden arkikäyttäytymistä, Mindille en nyt yhtäkkiä keksi mitään parannettavaa, mutta Vinkasta tulee mieleen pari asiaa:) Mutta Vinkan kohdalla noita asioita olisin keksinyt tämänvuoden alussa vielä kymmenen ja nyt enää pari;)

Niin ja oonhan mä katsonut leirejäkin. Vinkan kanssa mennään ainakin sennen pk-leirille ja Mindin kanssa sennen kesäleirille. Mä oon etsinyt myös jotain tokoleiriä, mutta ei oo ainakaan vielä löytynyt..

Vinka muuten aloitti juoksut 19 päivä ja vähän ennen joulua Vinx alkoi aivastelemaan ja käytiin sitten eläinlääkärissä ja selvisi, että Vinkalla on nenäpunkki.

Tänään aamuruualla tehtiin ruututreeni molemmille. Mindi teki tosi hienoja ruutuja vaapulla. Vihdoikin mä oon löytänyt Mindille sen oikean tavan opettaa ruutua! Vinka teki näyttöruutuja ja hyvin se jo hakee keskelle, tosin matkaa oli vaan n. 5m. Vinkan kanssa myös tunnarin noutoa pureksimatta. Haastavaa...
Oltiin myös päivällä hiihtolenkillä reilu tunti. Kiva katsoa, kun koirat juoksee upottavassa hangessa, mutta mä saan hiihtää ilman upotusta:D