Olipas todella mukava pitkästä aikaa käydä näyttelyssä ja tavata appe, berni ja grossetuttuja! Ja tietysti muidenkin rotujen omistajia:) Me mentiin aika ajoissa paikanpäälle, joten siinä oli hyvää aikaa tokoilla. Kumpikaan ei välittänyt muista koirista tai ihmisistä. Hyvä juttu sm-tokoja ajatellen. Appenzelleja oli 5 ja bernejä taisi olla 49. Molemmat rodut tuomaroi Anita Alatalo, joka taisi tykätä vähän massakkaammista koirista:D
Mindille odotetusti H;
3v keskikokoinen kevyt narttu. Hyvä purenta. Hieman pyöreät vaaleahkot silmät häiritsevät ilmettä. Hyvä kaula. Tasainen selkä. Riittävä runko. Hyvin takakulmautunut. Suora olkavarsi. Eturinnan tulee täyttyä. Kevyt luusto. Liikkuu löysästi edestä, muuten ok. Hyvä karva, mutta ei tänään täydessä turkissa. Esitetään hyvin.   
Harrastuskoiraksi hyvä arvostelu. Mä en haluisikaan, että Mindi olis vahvaluustosempi tai massakkaampi. Niin ja luonne oli rodunomainen.

Vinkalle tuli EH ja tuomari sanoi kehän jälkeen, että avoin häntä tiputti arvosanaa.
10kk (???) Hyvät mittasuhteet omaava narttu. Hyvä purenta. Keskiruskeat silmät. Lupaava runko ja eturinta. Hieman pehmeä selästä. Löysä häntä. Oikein kulmautunut. Liikkuu hyvällä askelmitalla, mutta hieman löysästi edestä. Hyvä karva ja väritys. Miellyttävä käytös. Esitetään hyvin.
Tosi hyvä arvostelu mun mielestä! Pian pääsee uittamaan ja käydään joella vaikka joka päivä, niin selkä (toivottavasti) kiinteytyy ja kehän viereen rusakko juoksemaan niin johan on ryhdikäs asento tiiviillä hännällä:D

Kehien jälkeen käytiin Vinkan kanssa shoppailemassa (Mindi oli jo autossa) ja yritin etsiä appenzellin kestävää lelua, mutta tuloksetta. Ostin sitten vain normaaleja pehmoleluja, jotka Vinka teurastaa alta aikayksikön.