Olenpas ollut laiska! Mutta en suinkaan koirien suhteen, vaan blogin kirjoittamisen. Koirat (tai siis Vinka) on aivan onnessaan ihanasta lumikerroksesta ja aina kun mennään pihalle, se hyppii lumikasoihin ja raahaa lumipaakkuja. Jos mä vähänkään kyykähdän, niin Vinka tulee (kyttäämään lumipalloa) viereen pomppimaan ihan tärinässä "heitäheitä, koska, nytkö, HETI".

Vihdoin ja viimein ajattelin tehdä koirien tokon tilannekatasukset.

Mindi EVL

Polot: Makuu ok, ei mene nykyään enää edes lonkalle ja tosi skarppina makaa. Istuminen on ollut superhyvä ja ekaa kertaa pitkään aikaan meni maahan viime viikolla yhdessä treenissä. Mutta muuten Min on pysynyt 4 minuuttiakin tosi hyvin steppaamatta tassuja tai tekemättä muuta omaa.
Seuraaminen: Tykkään tosi kovasti! Kaikki askellajit, askelsiirtymät ym. menee tosi hyvin ja kontakti pysyy lähes katkeamattomana.    
Zeta:
Kaikki asennot menee suht hyvin, mutta joskus saattaa istua seisomisen. Pitää myös muistaa ottaa tätä ilman jääviä käskytyksen kanssa, ettei ala ennakoimaan asentoja.
Ruutu:
Tämä on mennyt ennen aika huonosti, mutta viime viikolla Seinäjoen tokoilussa meni sikahyvin ja vielä koematkalla! Merkkikin oli näppärä ja ruutuun tykitti täysiä. Nyt täytyy vielä käydä ottamassa pari ruudun hakua läheltä, että osaa suunnistaa merkiltäkin ruutuun tai vaihtoehtoisesti Mindin ollessa merkillä appari käy taputtamassa ruutua. Ei vielä pysty ottamaan mukaan koemaiseen treeniin.
Ohjattu:
Vielä en ole ottanut merkin kanssa. Yleensä treenin alkuun alustoilla pari kertaa suunnat ja sitten laitan kapulat, jolloin hakee hyvin, mutta vaan, jos mä vien ne alustat/kapulat. Vieraan kanssa Mindi on tosi epävarma ja saattaa lähteä keskikapulalle, yksin mun kanssa lähtee tositosi harvoin. Tarvii tosi paljon treeniä eripaikoissa ja liikkurin kanssa. Aika kesken koko liike.
Luoksetulo:
Hyvä, jos ei sikaile. :) Stopit semihyvät, seisominen saisi olla ehkä hitusen nopeempi. Maahanmeno on hyvä silloin, kun tekee sen eikä jää seisomaan ja tuijottamaan mua ilkikurisella berni-ilmeellä. :)
Tunnari:
Uusi opetustapa, toivottavasti toimii. Ei pysty vielä ottamaan koemaiseentreeniin. Yleisin virhe on liian kova kiire kapulan tuomiseen, nyt palkkaan myös haistelusta.
Metall
i: Ei mitään ihmeellistä. Hyppää treeneissä, vaikka oltaisiin esteen sivussa ja mä heitän kapulan suoraa eteenpäin ja Minski joutuu vähän kiertämään esteelle. Kaikki varmaan tajusi. :--)
Kaukot: Mindin perussikailuliike. Jumitus, väärät asennot, s-i vaihto on ne pahimmat sikailun kohteet. Jumitus liittyy yleensä ekaan vaihtoon. Väärät asennot on mun oma moka, koska oon tehnyt liian kaavamaisesti.. S-i vaihdossa ei peruuta yleensä tarpeeksi ts. niinkuin on opetettu. Paljon koemaista treeniä ja korjaus, jos tekee väärin.

Mindille paljon paljon koemaista treeniä, sekä tehokuuri varsinkin ohjattuun. Toki muissakin liikkeissä on tekemistä, mutta ohjattu on eniten kesken. Pitää myös käydä korjaamassa sikailut, mutta tehdä välillä ihan koekoetreeni, ettei korjaa.

 

Vinka VOI

Pmakuu: Tätä ollaan tehty aika paljon kovissa häiriössä mm. toinen koira metrin päässä, pentu vieressä, joka lähtee koko ajan, toinen koira tekee ympärillä agilityä ja menee metrin päässä keppejä, toinen koira tekee tokoa metrin päässä yms. Tämä on auttanut varmuuden lisäksi myös siihen, että Vin joutuu olemaan skarppina koko ajan, eikä valu lonkalle tai vaihda asentoa. Alun maahanmenoa täytyy harjoitella liikkurin kanssa, siinä yleensä yrittää lintasata tai olla menemättä kokonaan ekalla käskyllä maahan.
Seuraaminen: Aika kivaa, joskus vieläkin saattaa vetää käännökset vähän liian teräviksi ja välillä tulee ääntä, varsinkin jos seurauttaa ihanien lumikasojen ohi. Tähän paljon liikkuritreeniä.
Liikkeestä istuminen: Tämä on sikahyvä yleensä eli silloin, kun ei ole liikkuria. :) Mutta viimeaikoina oon pyytänyt käskytystä moneen treeniin ja nyt ei enää välitä hirveesti käskytyksestä. Toimii myös juoksusta ja hitaasta kävelystä.
Luoksetulo: Tykkään stopeista, kun niihin on tullut sitä terävyyttä. Vielä en hirveästi ota koko luoksetuloa stoppeineen päivineen, vaan otan stopit erikseen ja vauhtia erikseen.
Ruutu:
Oikeastaa koko liike menee hyvin, mutta koemaisessa ruudussa Vinka yleensä ehti ruutuun menossa tehdä vaikka mitä, vaikka se laukkaa koko ajan mm. käydä läheisissä lumikasoissa, syödä matkanvarrelta kaikki hyvältä näyttävä, tehdä S-muotoinen reitti ruutun ja kaikkea muuta kivaa. Kaikkien näiden jälkeen Vinka kuitenkin päätyy ruutuun ihan oikealla kohdalle, joten vähän hankala torua? Nyt ollaan tehty leluruutuja, niin menee suoraan ruutuun täysiä. Täytyy jatkaa tälläsiä. Myös liikkurointia paljon! Siellä Seinäjoen treenissä Vin lähti mun luo, kun olin kävelemässä ruutua kohti. Hämmentyi kai käskytyksestä...
Metalli
: No problem.
Hyppynouto: Sama kuin yllä.
Tunnari:
Oi ihana tunnari. :) Tässäkin TAAS uusi tapa (aika montaa ollaan jo testattu!) ja alkaa toimia, niinkuin kaikki muutkin tavat aina aluksi. :D Mutta nyt mä ehkä alan oikeesti luottaa, että alkaa kyseisellä tyylillä toiminaan!? Hope so.
Kaukot:
Perus parin metrin päästä hinkataan, mutta pikkuhiljaa pidennetään matkaa ja tehdään vielä laudalla.

Vinkalle lisäki paljon eri häiriöissä treenailuja! Koemaisia pitää ottaa myös, mutta erityisesti liikkuroinnin takia, palkattomuudessa Vinksulla ei ole ollut ongelmia (kop kop).