Koirat viettivät tänään aktiivista päivää jälkeilyn, tokoilun ja lenkkeilyn merkeissä. Heti aamulla kävin tallomassa molemmille noin 30 askeleen makkarajäljet. Vinkalle tämä oli sen elämän ensimmäinen jäljestys kerta. Jälkien vanhetessa käytiin pellolla lenkillä ja poikettiin joella uiskentelemassa. Vinka haki hulluna keppiä ja Mindille heitin rantakaislikkoon nappuloita. :) Kotona Mindi pääsi ensin jäljestämään ja hyvin se muistikin homman nimen. Näytin varmuuden vuoksi joka askeleen ja välistä taisi jäädä vain yksi nakin pala. Pari metriä ennen loppupalkkaa Mindin nenä nousi ja vauhti kiihtyi..
Vinka on ihan pätevä jäljestäjän alku! Mä näytin Vinkallekin joka askeleen ja aluksi se vain tökkäsi kitansa ahneesti sinne mihin näytin, mutta loppua kohden nenä alkoi selvästi toimia. Uusi laji taas meille treenattavaksi, kun niitä ei vielä (muka) ole tarpeeksi.

Päivällä mentiin Ilmajoelle tokotreenaamaan. Vinkan kanssa lyhyitä seuruupätkiä ja käännöksiä, joista runsaasti palkkaa. Otettiin myös jäävien käskytystä ilman jääviä. :) Lopuksi vielä ruutuja lumipallopalkalla (niitä löytyy kasa pakastimesta). Seuraavalla kierroksella taas vähän seuruuta ja täyskäännöksiä, mitä täytyy vielä vähän hioa.  Viimeiseksi vielä "pentuluoksetulo". :)

Mindin kanssa ekalla kierroksella ruutuja, joissa paikka oli Mindin mielestä etureunassa. Hyvin se kuitenkin alkoi hakemaan oikeaa paikkaa takareunasta, kun hoksasi, että vain sieltä saa palkan. Luoksetulossa Mindi teki ihan kelpo stopit, mutta parannettavaa löytyy aina;) Tunnariin oon tosi tyytyväinen! Ekalla toistolla oma oli väärien kasasta noin 2m sivussa ja Mindi pienen kaivuuoperaation jälkeen toi oman. Toisella toistolla oma oli ihan kasan vieressä ja Mindi käytti hienosti nenäänsä ja toi oman! Kyllä meidän tunnarikin pikkuhiljaa etenee:) Toisella kierroksella taas vähän ruutuja, nyt oikea paikka löytyi jo paremmin. Tehtiin vielä metsku käskytettynä ja vähän voikaukoja läheltä.