Eilen oli aika kivat agiliitelyt Vinkalla. Suunnittelin koulussa ruotsin tunnilla helpon radan, joka ei ollutkaan niin helppo kuin oletin. Aluksi hyllytettiin ainakin miljoona kertaa kolmannella esteellä eli väärä putken pää. Siitä selvittiin lopulta jaakotuksella, mutta aika takkuiselta se silti tuntui. Sitten sujui taas hetken hyvin, kunnes tuli välistävetojen aika. Vinka tiputti joko rimoja tai mä ohjasin tapani mukaan huonosti ja Vinkutin kiersi esteitä. Pimeäputkikulmakin tuotti hankaluuksia, vaikka putkiin haku on ollut yksi kippurahännän vahvuuksista. No, tästä jatketaan ja toivottavasti kehitytään!

Mindin suhteen oon päättänyt, että se kisailee vielä yhden nollan verran agilityssä eli kun se nousee kakkosiin niin lopetetaan virallisissa kilpaileminen. Se ei tykkää yhtään takaakierroista mitä alkaa tulla kakkosissa. Isolle ja massakkaalle koiralle takaakierrot ei varmastikaan ole mitään helppoja juttuja ja Mindi kun tykkää mennä vaan täysiä suoraa, niin musta on parempi näin. Mindin iloksi me kuitenkin treenataan kivoja suoria pätkiä ja tehään paljon kontakteja (mitä se rakastaa) ja käydään ehkä epistelemässä mölliradoilla. :)
Minskipinskin kanssa otettiin vähän tokoa ja oli niin superhauskaa! Tehtiin kivaisa kuuntelutreeni, jossa mä olin kokoajan paikoillani. Lähetin Mindin eka merkille, josta sitten vasemmalle hypylle (matkaa n. 10m), hypyn takana peruuttamista + kaukoja, hypyn kautta kutsuin Mindin takaisin sivulle, siitä taas merkille ja merkiltä oikealle ruutuun (matkaa joku 15m) ja siitä vielä merkin kautta mun sivulle. Mindin mielestä oli supersiistiä ja se jopa laukkasi merkille! Vihdoinkin mä keksin tavan, millä saan sille vauhtia merkkiin! Ja tuli samalla harjoteltua ohjatun suuntia, vaikka ei ollut kapuloita tai namialustoja. Näitä aletaan varmasti tekemään enemmänkin! Mindi teki myös tunnarin ja toi väärän, se ei edes haistellut. Huoh, en ymmärrä vieläkään tuon bernin ajatusmaailmaa. Min oli ihan rauhassa, kun lähetin sen ja ravasi kapuloille, mutta nappasin väärän haistelematta yhtään... Pitääpä siis keksiä tähänkin liikkeeseen jotain jännitystä ja erilaisuutta.