Nyt on nämäkin karkelot koettu ja aika mahtavaa oli! Meidän joukkueeseen kuului Vinkan lisäksi espanjanvesikoira Vilkku (ALO), kääpiöpinseri Käpy (ALO), berni Bettis (VOI) ja groenendael Mette (EVL). Yöpymispaikkana oli ihanat mökit järven rannalla keskellä metsää vain tunnin ajomatkan päässä kisapaikasta. Koirat saivat olla kokoajan vapaana ja käydä pulikoimassa minkä kerkesivät.

Kisapäivän aamuna unta oli takana 4 tuntia, joka ei riittänyt aamu-uniselle Vinkalle ollenkaan. Kun mä nousin, niin Vin vaan makasi sängyllä, eikä meinannut saada pidettyä silmiään auki:D Aamupalan ("makuvettä") ja aamu-uinnin jälkeen Vinka kuitenkin piristyi. Kisapaikalla oli meidän teltta jo pystyssä, laitettiin vaan siihen päälle valkosia lakanoita estämään teltan kuumumisen sisäpuolelta. Eikä siellä koirat pahemmin läähättäneet, vaikka lämpötila kohosi yli +30 asteen.

Vinka oli jo ekassa alokasluokan paikallamakuu ryhmässä, joten ei tarvinnut kauaa jännittää. Vinka oli kuumuudesta huolimatta kivasti kuulolla.
Ekassa kehässä tuomarina Pirkko Bellaoui. Luoksepäästävyydestä 10, siinä ei mitään ihmeellistä. Paikallamakuu oli katastrooffi! Vinka ryömi eteenpäin 10-20cm!!! Onneksi tuomari katseli silloin juuri muualle. Numeroksi tuli , en tiedä mistä puolipistettä lähti, koska tuomari ei tosiaan huomannut Vinkan keksimää uusinta juttua pmakuussa...
Sitten kiireesti kastelemaan ja palkkaamaan koira.
Seuraavassa kehässä Taru Torpström arvosteli koirakot. Hihnaseuruu täys kybä! Oli aika siistiä saada sm-kisoista 10 seuruusta:) Luoksetulossa odotetusti vino perusasento, joka tiputti arvosanaa pisteellä eli tästä 9.
Mä olin tässä välissä taas menossa palkkaamaan, kun seuraavassa kehässä huudeltiin jo seuraavaa. En ensin tajunnut, että me oltiin seuraavat kunnes katsomosta huudettiin, että meidän vuoro. Minäpä olin sitten niin ääliö, etten ottanut Vinkaa hallintaan, vaan juoksin pää kolmantena jalkana kehään. Heti kehään tullessa hyppy odotti edessä ja sen kippurahäntä sitten lukitsi, eikä ollut enää mitään tehtävissä.. Otettiin uudestaan koko liike ja sitten Vinka teki sen ihan kympin arvoisesti, mutta nolla tästä napsahti. Vinka huomasi heti hypylle karkaamisen jälkeen, että oho, tässä meni nyt jokin vikaan. Taluttimetta seuruu ei ollut läheskään yhtä hienoa, kuin hihnaseuruu. En muista mitä tässä tapahtui, mutta osasuorituslapun mukaan saatiin 8. Tuomari Harri Laisi sanoi mulle ennen seuraavaan kehään siirtymistä, että älä koskaan päästä koiraa hypylle ilman lupaa. Ziiz mullahan oli tarkotuksena eka antaa Vinkan harjoitella hyppy kehässä, ennen varsinaista suoritusta....
Tämän jälkeen meidät ohjattiin suoraan seuraavaan kehään Ossi Harjulan arvosteltavaksi, eikä voinut edes käydä palkkaamassa:(  Jäävät on Vinkalle aina olleet epävarmat ja tiesin, että ainakin toinen menee nollille. Ja niinhän siinä kävikin. Liikkeestä maahanmenossa Vinx jäi istumaan, joten tästä nolla. Liikkeestä seisomisesta tuli 9, enkä tiedä mistä piste lähti.
Tuloksena ALO2, joka on ihan kelpo suoritus sellaisella helteellä. Alku ketutuksen jälkeen mua ei edes harmita, koska pisterivistö on muuten aika siisti, lukuunottamatta nollia. Vinka yritti tosissaan, mä kämmäilin.. Ja kympin seuruu lämmitti kovasti mieltä. Tosin mieli ja aivot oli lämpinät jo ennen suorituksia.. Iltapäivällä suorastaan kuumat:D Olkapäätkin on kivasti palaneet.
Jossittelu on aina mukavaa, jos mä olisin sanonut Vinkalle "sivu" ennen kolmatta kehää, olisi lopputulokseen lisätty luultavasti 20 pistettä ja jos olisi maahanmenossa sanonut toisen maahanmeno käskyn, olisi tullut vielä lisää pisteitä. Mutta mä oon kuitenkin ylpeä mun pienestä ja urheasta appenzellista, joka jaksoi koko kokeen hienosti läpi helteestä ja häiriöistä huolimatta!

Valitettavasti kuvia ja videoita meidän suorituksesta ei ole:(

Sunnuntai oltiin kannustamassa Metteä SM-finaalissa ja olipahan mahtavia suorituksia!:) Tuli ittelle taas lisää motivaatiota treenaamiseen!