Noniin, Vinka on taas ihana. :)

 Viime lauantaina oli tosiaan Mindillä luonnetesti, jota odotin todella innoissani. En ole aikaisemmin edes käynyt katsomassa luonnetestiä paikan päällä, joten siinä mielessä olin vähän pihalla kaikesta. Onneksi tukijoukot olivat paikalla, jotka sanoivat mm. ”nyt sun pitää hakee se koira autosta”. :D Mindistä ei löytynyt mitään yllätyksiä. Sama herkkis se oli, niin kuin aina. Tuomareina toimivat Irene Puputti ja Marco Vuorisalo.
 
Toimintakyky -1, pieni
Terävyys +3, kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3, kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu -2, riittämätön
Hermorakenne -1, vähän hermostunut
Temperamentti +2, kohtuullisen vilkas
Kovuus -3, erittäin pehmeä
Luoksepäästävyys +2a, luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Laukauspelottomuus + + +, laukausvarma
 
Pisteitä -35 eli hylätty.
 
Tiivistelmä: testi alkoi taistelutahdolla ja ARVATKAA MITÄ, Mindi ei leikkinyt. Yllätyys ! Joo, se ei leiki. Vedet silmissä sai vaan jälkeenpäin nauraa videota katsellessa, kun M ei välillä edes katsonut lelua. Sitten oli vuorossa kelkka. Mindi ei huomannut koko kelkkaa, kun sitä alettiin vetää. Vasta muutama metri ennen Mindi alkoi haukkumaan, mutta aika nopeesti sitten haisteli sitä. Seuraavaksi puukasan takaa hyppäsi esiin nainen kepin kanssa ja lähestyi uhkaavasti meitä. Mindi puolusti ihan hyvin ja rauhoittui, kun nainen lähestyi normaalisti. Tämän jälkeen tuli sitten Mindin kauhu eli käveltiin jotain pressua kohti ja siinä kohdalla koira pelästytettiin avaamalla sateenvarjo puolen metrin päästä. Mindi tietty pelästyi ja kun piti kävellä samaisen kohdan vierestä uudelleen, niin Mindi pisti liinat kiinni. Yritettiin kiertää vaikka mitä kautta, mutta Mindi ei tullut kymmenen metrin säteelle säikäytyspaikasta. Siinä käveleskellessä tynnyri laitettiin pyörimään ja siinäkin Mindi reagoi jonkin verran, mutta siitä palautui heti. Sitten olikin pimeän huoneen vuoro, jossa Mindi oli ihan toimintakyvytön. Sain sen vasta nimeä kuiskaamalla mun luo. Seuraavaksi koira seinään ja itse piiloon. Mies lähestyi Minskiä uhkaavasti ja Mindi aloitti kivan kuuloisen huutokonsertin. Antoi kuitenkin silittää, kun mies tuli rauhallisesti luo. Lopuksi vielä laukaukset. Aluksi oli ongelma, kun mentiin sateenvarjo kohtaa kohti, koska Mindi ei vieläkään halunnut lähestyä sitä kohtaa ja vähän kurssia vaihtamalla päästiin eteenpäin. Itse laukauksiin Mindi ei reagoinut yhtään.
 
Tuo sateenvarjo oli ihan perus Mindiä. Tossa kuukausi sitten, kun laitoin auton takaluukkua kiinni, niin Mindin häntäkarvat jäi väliin ja VIELÄKIN Mindillä on ongelmia autoon menemisessä sen takia. Toimintakykyä Mindillä ei ole ikinä ollutkaan, joten tuo toimintakyvyn -1 ei johtunut testin kuormittamisesta. Kotona esim kun koirien kanssa leikkii piilosta sisällä, niin Vinka juoksee raivopäisenä huoneesta toiseen, mutta Mindi kävelee rauhallisesti ja kuuntelee,ja yleensä Vinkan perässä löytää piilossa olevan. M ei siis ole kovin aktiivinen ja toimiva tuollaisissa tilanteissa.
 Ei tuossa testissä sitten muuta ”huonoa” mun mielestä ollutkaan. Testi ei ollut Mindille mitenkään ylitsepääsemätöntä (paitsi se yks :)) eikä se kuormittunut mitenkään ihmeellisesti. Mindille se oli vaan yksi päivä muiden joukossa ja heti testauksien jälkeen testipaikalla se olisi kyllä alkanut heti tokoilemaan mun kanssa ilman mitään ongelmia. Mutta sateenvarjo kohtaa se ei vieläkään menisi kymmentä metriä lähemmäs. :) Pisteet siis eivät kerro oikeastaan yhtään koirasta, jos ei näe osasuoristuspisteitä. En aio mennä uusimaan testiä, koska ei se tosta mihinkään muutu, eikä tarvitsekaan. :)
 
Tänään oli aika koirapainotteinen päivä, aamulla tokoa, päivällä mätsärikökkimistä ja illalla vappuhubailua kera parhaiden.
 
 
Aamulla oltiin jo klo 10 Seinäjoella (ohhoh) tokotreenaamassa. Ohjelmassa oli koetreeni kaikille, mikä tulikin tarpeeseen. Meitä oli neljä paikalla eli yhdellä koira kehässä, toinen liikkuroi, kolmas kirjoitti plussat ja miinukset ylös ja neljäs videoi.
 
Aluksi paikallaolot. Vinkan pmakuu muuten ok, mutta vinkui aika paljon ja kerran korjasi asentoa. Vinkuminen saattoi johtua liian vähäisestä virittelystä ja mun pitäisi myös keksiä joku erilainen virittely makuuseen ja liikkeisiin. Mindillä istuminen ja makuu molemmat hyviä, mutta ohjaaja voisi opetella oikean käskytyksen...
 
Vinka tuli ekana kehään ja tehtiin siis koko voittaja muuten kisamaisesti, mutta palkkaisin liikkeiden välissä kontaktista. Eka mun kommentit ja sitten sinisellä muiden kommentit.
Seuraaminen Yhh kauheeta. Vinka häiriintyi jostain kaukaisesta koirasta, eikä kyennyt hetkeen seuraamaan kunnolla. Kauheeta sivusuunnassa irtoomista, vilkuilua ja vinkumista. Katsot koiraa! Vinkumista ja häiriötä vieraasta koirasta. Paikka, kontakti, senne hyvät, parani taas loppua kohden.
Liik. istu Tämä oli hieno! Loistava! Nopea!!!
Luoksetulo
No seisominen valui ja valui. Tähän pitää nyt saada kunnon kriteeri, koska Vinka osaa, mutta ehkä mä en ole selkeä tai jotain. Maahanmeno tosi nätti! Toinen kyynär ylhäällä jätössä. Vauhti hyvä. Seis valui (käsky liian myöhään), maahan hyvä.
Ruutu
Meidän tämän hetken ongelma number 1. Vin ei löytänyt koko ruutua edes katseellaan ja lähti sitten luoksarimerkeille. Toisella lähetyksellä aika hidasta laukkaa ruutuun ja loppu hyvä. Liian pitkät virittelyt. Meni luoksarimerkeille. Mieti, miten saisit korjattua liikkeen aikana, ettei nollaudu. Uusinnalla ok. Hyvä maahan ja loppu.
Metalli
Muuten kiva, mutta nihkeä sivulletulo. Hyvä vauhti kapulalle, takaisinkin melkein loppuun asti. Sivulle vähän empi. Kokonaisuus nätti.
Hyppynouto
Tiputti kapulan kerran, mutta muuten ihan kiva. Hyvä vauhti, nostossa pudotti. Loppu hyvä.
Tunari
Muuten hyvä, mutta kapulaa tuodessa Vinkan ajatukset oli vielä hypyssä ja Vin menikin kapulan kanssa hypylle säätämään hetkeksi, kunnes toi sen mulle. Odotus hyvä. Hyvä haistelu. Palautuksessa ajatus katosi.  
Kaukot
Pari lisäkäskyä, mutta muuten hienot. i-s-m-s-i-m. Hyvä alku ja loppu. Loistava tekniikka. Lisäkäsky istumiseen (meni maahan)
Jotenkin jäi tosi laimee fiilis. L Liikkeiden välit oli aika laamat, tosin mä oon aina niin laama koetreeneissä, niin varmaan johtuu siitä. Miks mä en osaa kehua koetreeneissä/kokeessa? Pitää opetella. Ja Vinkalle tehosyyniin ruutu! Siihen sainkin paljon hyviä vinkkejä ja treeniehdotuksia. Toinen on luoksetulon seisomaan pysähdys. Mulla pitää olla kunnon kriteeri, eikä niin, että joskus saa ottaa kolme askelta käskyn jälkeen ja joskus ei yhtään. Kolmantena sitten into. Pitää tehdä yllätyksellisiä treenejä ja palkata yllätyksellisesti myös koetreeneissä!
 
Mindin evl vähän kauhistutti, koska neidillä on tällä hetkellä valeraskaus ja varsinkin silloin se sikailee oikein urakalla. Eka taas mun kommentit ja sinisellä muiden.
Seuraaminen Asenne<3 Ohjaaja voisi tässäkin esim. opetella ottamaan sivuasekeleet kunnolla jne. Hyvä kokonaisuus. Vähän ylityöskentelyä p.käännöksissä ja perusasennoissa.
Zeta Järkkä m-s-i. Muuten ok, mutta ennakoi seuraamaanlähdöt. Hyvä seuruu, hyvä M, S, I, ennakoi vähän mukaanottoja. Kaunis!
Luoksetulo Ei ole ikinä ollut Mindin vahvin liike. Vauhti oli kova ja kun kuppipalkka oli vielä mun takana, niin stopit oli sen mukaiset. Seisominen vaaalui ja maahanmenoon lisäkäsky. Hyvä alku. Hyvä vauhti, valuu seis, 2 käskyä maahan. Hyvä asenne loppuun asti.
Ruutu Merkille ravilla, mutta en tiedä jaksanko puuttua siihen. Ruutuun meno ihan sikahieno, mutta jäi aika etureunaan. Ravilla merkille. Ruutuun hyvä vauhti, lopussa raville. Kääntyi ajoissa! Erinomainen loppu.
Ohjattu Joo, Mindi ei osaa tätä. Kapula oli ihan hukassa ja merkille miljoona käskyä. Johtunee siitä, että mä vien kapulat usein itse ja nyt kun liikkuri vei, niin Mindi oli vähän pihalla. Merkki 3 käskyä. Kapula hukassa. Hyvä korjausyritys ohjaajalta!
Metalli Possu! Meinasi kiertää jo mennessä, mutta korjasin ja tullessa oli ajatukset palkallaàkiersi takaisin. Yleensä Mindi bravuuri, joten laitan valeraskauden + palkan piikkiin. :) Kiertää tullessa ja meinaa mennessä. Hyvä kapulanotto ja asenne.
Kaukot Ekassa m-s vaihdossa tuli eteenpäin, mutta muuten taisi olla ihan kivat. M-s tulee askeleen eteenpäin, muuten oikein hyvät. Piippaus vikassa maahanmenossa.
Mindi on ihana. :) Sen kanssa oli tosi kivaa tehdä ja kuppipalkka alkaa toimia (noh, vaatii pientä hiomista). Toki on vielä paljon tekemistä, mutta oon jo katsonut paria koetta, missä Mindi voisi korkata evllän. :)
 
Viikon päästä uudet koetreenit, joten teen listan mitä ennen sitä pitää ainakin treenata:
 
Vinka
-         ruutu: into, korjaukset, ruudun lukitseminen katseella
-          luoksetulon seisominen
-         yllätyksellisyys palkkauksessa
-         perusasentoon tulot noudoissa
 
Mindi
-         ohjattu apparin kanssa
-         kaukojen eka vaihto rauhallisemmaksi
-         zetan seuraamaantulot
-         luoksetulo
 
Illalla vähän vapun viettoa koirien tahtiin. Eka mentiin pellolle lenkille ja pysähdyttiin parissa kohdassa uittamaan ja vähänkö koirat nautti! Nyt on virallisesti uimakausi avattu. Vinka tosin on käynyt pitkin kevättä uimassa, mutta nyt ihan luvan kanssa. Lenkin jälkeen vähän grillailtiin ja Vinka oli vähän kelmi ja söi yhden muurinpohjalätyn puolikkaan...
 
 
 
Nyt koirat makaa raatoina sohvalla keräämässä voimia huomiseen., koska huomenna sama meno jatkuu: koulun jälkeen jälkitreenit ja illalla kouluttamaan paria tokoryhmää. Lenkille mennään sitten varmaan yöllä ja totta kai yhdet tokotreenit pitää johonkin väliin mahduttaa.