Lunta ei ole näkynyt taas hetkeen ja pakkasetkin ovat pysynyeet poissa, joten laitan tähän alkuun kesäkuvan. :)

Tänään käytiin pitkästä aikaa tokoilemassa meidän pihan ulkopuolella ja olipa hauskaa! Vinkan tunnariin keksin ehkä sen oikean etenemistavan, eihän sen kanssa olla tapeltukaan kun viime keväästä asti. Tunnarin lisäksi Vinkan ohjelmassa oli ruutu, kaukot, luoksetulo, liikkeestä istuminen ja pmakuu. Rakensin kaksi ruutua eri puolille hallia ja lähetin kerran molempiin. Eka oli muuten aika super, mutta Vinka ei taaskaan katsonut ruutua, kun yritin merkkauttaa sitä. Kun menin kyykkyyn, niin sitten katsoi oikeaan suuntaan, mutta kokeessa se ei varmaankaan ole kovin suotavaa. Toista ruutua apparin piti käydä taputtamassa, koska Vinka kiersi pari ekaa yritystä takareunan kautta. Kaukot Vinka tekee nykyään laudan kanssa ja alan häivyttää sitä pikkuhiljaa, kunhan vaihdot jää kunnolla lihasmuistiin. Tällä tekniikalla ollaan treenattu ehkä kolme viikkoa ja nyt jo pystyy ottamaan parin lautavaihdon jälkeen ilman lautaa ja takajalat pysyy täysin liikkumatta! Ei kuitenkaan edetä liian nopeasti, joten laudalla tehdään ainakin vielä kevääseen. Luoksarin seisomisiin on tullut sitä raivoa, mitä oon kaivannut. Vinka tekee yleensä ihan ok stoppeja, mutta silti jää sellainen tunne, että olikohan ne nyt niin hyviä. Tänään ei tullut sellaista tunnetta, joten oon tosi tyytyväinen. Liikkeestä istumiset on Vinkalla aika jänniä, koska se tekee nopeita ja täpäköitä istumisia vaikka juoksusta, mutta liikkurin kanssa jää aina seisomaan. Tänään liikkurin kanssa kolme toistoa tätä ja nyt kaikki oli tosi nopeita. Jee! Pmakuu 4min ja vieressä toinen koira, joka lähti koko ajan. :) Kippura pysyi hienosti, eikä sillä ollut aikomustakaan lähteä toisen perään.

Mindi oli myös aika pätevä ja senkin kanssa syttyi pari kertaa lamppu päähän. Mindi teki siis tunnaria, merkkiä, evl ruutua, hyppynoutoja ja polot. Tunnaria en tarkalleen muista, mutta pari väärää se ensin toi, vaikka haisteli suht hyvin. Olin kuitenkin tyytyväinen, koska sille ei tullut mitään masennusta eikä kaikkienväärientuomiskohtausta. Merkkejä pari kertaa. Mä oon aina palkannut Mindiä myös korjauksesta, mutta tänään se sai palkan vain siitä, kun meni heti oikeaan kohtaan ja vähänkö toimi hyvin! Mindi hoksasi selvästi, mistä palkka tulee. Ruudut merkin kautta (merkiltä ruutuun joku 10m) ja meni hyvin, kun appari kävi taputtamassa ruutua Mindin ollessa merkillä. Ruuduissa Minsk yritti päästä helpolla jääden etureunaan. Pitää tehdä näitä samalla menetelmällä, miten tehtiin merkkiä. Vinot hyppynoudot meni hyvin, eikä Mindi meinannut kertaakaan kiertää estettä. Polot tehtiin toisen koiran kanssa. Istuminen 3min ja makuu sama aika. Istumisessa toinen koira makaamassa vieressä ja makuussa samaiselle koiralle heiteltiin palloa. Ok molemmat, mutta makuun käskytystä pitäisi tehdä, koska se on vähän niinkuin unohtunut.

Todellakin hyvän mielen treenit, näitä lisää! Ja olin vielä jopa suunnitellut kaikki yksityiskohdat ja tulin kirjoittamaan treenit ylös. ;) Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi vuotta.