Eilen aamulla kuuden jälkeen lähdettiin ajelemaan Kokkolaan kera appenzellin ja snautserin. Vinka ei olisi jaksanut aamulla millään herätä, se vaan tuijotti mua puoli kuuden aikoihin sängyssä ilmeellä "onx mun pakko tulla mukaan, mua väsyttää". Sain mä sen kuitenkin houkuteltua mukaan ja neiti nukkuikin sitten koko menomatkan.
Appeja oli ilmoitettu huimat 1 kappaletta, tuomarina toimi Marjo Järventölä. Vinka esiintyi tapansa mukaan hienosti ja sai ERIn ja SA:n. Näin ollen ainoana rotunsa edustajana oli myös ROP. Järventölä tykkäsi Vinkasta tosi paljon ja tuli kehumaan vielä kehän jälkeenkin Vinkan lihaskuntoa ja käytöstä. Arvostelu oli tämän näköinen:
Erinomaiset mittasuhteet omaava, vankkarunkoinen narttu. Kaunis pään malli, niukka otsapenger. Erinomainen silmien malli & ilme. Rodunomainen ylälinja. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyväasentoiset raajat. Liikkuu erinomaisella hyvällä tempperamentilla. Hyvä häntä (!!). Erinomainen karva ja selkeä väri. Hyvä lihaskunto. Tasapainoinen kokonaisuus.

Vinka ei ole vankkarunkoinen, tällähetkellä vaan läski. ;)



Tässä oli vasta se helpoin osuus! Olin nimittäin luvannut Vinkan lainaan Johannalle, joka esittäisi Vinkan junnukehässä. Voi sitä jännityksen määrää!  Junnut piti alkaa klo 12 ja Johanna tuli tutustumaan ja treenaamaan Vinkaa siinä ennen yhtätoista. Tosin aikaa olikin hieman enemmän, kun kehät oli myöhässä pari tuntia... Vinkaa jännitti aluksi vähän, mutta lihapullan voimalla ujostelu unohtui.

Kun junnukehä viimein alkoi, mua jännitti ihan sairaasti! Esiintyykö se, vai pistääkö koko homman leikiksi. Mutta mitä vielä, Johanna sai Vinkan niin hienosti esiintymään, että voittivat oman sarjansa! Edessä olisi siis vielä päivän parhaan valinta ennen ryhmäkehiä.

Päivän paras -kisassa oli vastassa siis nuorempien sarjan voittaja. Johannalla ja Vinkalla pelasi yhteistyö taas todella hienosti! Jännitystä toi lisää myös se, että kilpailijat vaihtoivat koiria keskenään. Vinka joutui siis täysin tuntemattoman henkilön seisotettavaksi, mutta vissiin se ihan hyvin meni; Vinka ei karannut eikä saanut mitään kohtausta. Oli varmaan hyvät namit matkassa. :) Koirat vaihdettiin vielä omille handlereilleen takaisin ja juoksukierroksen jälkeen Johannalle ojennettiin ykkösruusuke eli olivat siis JH 1/1 ! Huippua! :D

Mukava päivä oli taas ja oli kiva nähdä uusia ja vanhoja tuttavuuksia. Onnea miljoonasti vielä Johannalle hienoista tuloksista! Nyt menee näyttelyt hetkeksi tauolle, Vinkalle pitää metsästää vielä yksi Cacib Suomesta. Mä ilmotan sen luultavasti Seinäjoelle ja joulukuun messariin molemmille päiville. Nyt me kuitenkin lähetään tästä reenailemaan tokoa, mestikset odottaa parin viikon päässä:o