Luvassa kamala lesopostaus..!

Vuoden mukavin tapahtuma, sennen mestis, on nyt takanapäin. Fiilis on ihan huippu! Mindin kanssa piti loppuun asti jännittää alottaako se juoksun, mutta onneksi vasta 24h kisan jälkeen alotti tiputtelun. :) Tavoitteena oli Vinkalle 1-tulos ja Mindille tulos, jotka ylittyivät reilusti! Meillä oli myös E-P berneiltä oma joukkue, johon kuului Mindi, Vinka, Bettis, Esteri ja Rea. Matkalla jännitti ihan sikana, mutta onneksi seurana oli kohtalotoveri. :D

Avoimessa luokassa oli 9 koirakkoa, joista me oltiin Vinkan kanssa ekana. Tuomari Harri Laisi oli meille uusi tuttavuus. Paikallaoloon mentäessä Vinkaa kiinnosti hieman liikaa vieressä oleva komea urosberni, mutta kun otin sen sivulle, niin keskittyi vaan muhun. Paikallamakuu oli aivan liian jännittävä mun hermoille! Vissiin heti, kun ohjaajat oli menneet piiloon, pari koiraa alkoi leikkimään toistensa kanssa. Mä oli kauhusta kankeana, että koska kuuluu Vinkan äänitehosteet! Eipä kuitenkaan kuulunut ja kun tultiin piilosta, niin Vinka makasi oikein ryhdikkäästi ja valppaasti. Paikallamakuu 10.

Ennen yksilöliikkeitä ehdin viritellä Vinkan hyvin ja laittaa kissanruuat asemiin. Aamulla kotona ruuan antaminen taisi olla hyvä idea, sillä Vinka ei vinkunut yhtään koko yksilöliikkeiden aikana.

Seuraaminen 10, ei kai siinä mitään
Liik. maahan 10, hieno oli
Luoksetulo 9½, vähän tuli pysähdyskäskyn jälkeen eteenpäin
Liik. seis 8, lähti mun perään takaa kävelyssä
Nouto 9½, vähän pureskeli kapulaa
Kaukot 10, tosi kivat!
Hyppy 10, hieno
Kokonaisvaikutus 10, koira on kuulemma hyvin koulutettu ja muutenkin tosi pätevä! Olin samaa mieltä tuosta koiran pätevyydestä, koska Vinka ei kytännyt palkkaa vaan teki kaikki liikkeet tosi siististi. Ja asenne oli huippu!
193½p KP ja 1.sija Jee, Vinka on taitava pikku kippurahäntä<3

Mindin vuoro oli aika nopeesti Vinkan jälkeen, mutta astetta vaativammassa luokassa. ;) Ehdin kuitenkin viritellä bossun hyvin. Mindi oli täynnä virtaa ja piippaili koko ajan. Tälläkertaa mulla oli kissanruokarasia taskussa, joka toimi tosi hyvin. Tuomarina toimi Ilkka Sten.

Seuraaminen 9, tosi kivan tuntuista, mutta joku idiootti kääntyi TAAS väärään suuntaan!?
Liik. istuminen 9, en tiedä, mistä piste lähti
Luoksetulo 7, kaksoiskäsky seisomiseen eikä maahanmenokaan ollut mikään maailman nopein..
Ruutu 8, tää oli siisti! Mindi merkkasi ruudun hyvin ja meni laukalla (tosin se osaa nopeamminkin..) ruudun takareunaan ja kaksoiskäskyllä maahan. Loppu hieno.
Hyppynouto 10, perus Mindiä
Metalli 10, nojoo ei oltais ihan ansaittu kymppiä.. Minski ravasi tulomatkan ja meinasi viedä kapulan tuomarille, mutta huomasikin oman virheensä. Sten taisi olla otettu tästä Mindin tempauksesta ja antoi täydet pisteet. Ronja-äitikin on kuulemma joskus vienyt kapulan tuomarille, joten periytyvä ominaisuus. :)
Tunnari tittididiiii 10!! vou, miten siisti tunne tän liikeen jälkeen:D vielä muutamaa päivää enemmin piti palata oman piilotteluun ruohikkoon. Oikeestaan mä tiesin jo rauhoitellessa Mindiä, että nyt se saattaa jopa haistella! Mindi lähti ravilla, joka viimeistään kertoi, että nyt on oikea mielentila ja Mindi aloittikin haistelun hienosti kapularivin  toisesta päästä ja haisteli järjestelmällisesti kolme kapulaa, kunnes oman kohdalla nappasi sen ja toi iloisesti ja itsevarmasti laukaten sen mulle!! Mä alotin sitten kauheet bileet ja tuomari käskikin sitten ensikerralla odottaa liikkurin "kiitos" -käskyä, ennenkuin alkaa riehumaan... Sten oli kuitenkin taas armelias:)
Kaukot 7, muuten hienot, mutta m-s vaihtoon tarvi kaksi lisäkäskyä ja tuli siinä reilusti eteenpäin. Pakitti kuitenkin melkein saman matkan s-i vaihdossa.
Kokonaisvaikutus 10, en muista mitä tuomari sanoi, kun olin niin pilvissä:D

Viimeisenä liikkeenä Paikallamakuu, josta 10, vaikka Mindi makasi ihan kiemurassa ja lonkalla.

Tuloksena VOI1 281p KP 1.sija!!!! Siis voiko olla totta? Mindi, joka ei vielä keväällä tiennyt mikä ruutu on, tunnari oli ihan hepreaa, noudot oli ällöttäviä, kaukot toimi imutuksella ja luoksetulo oli mitä oli! Ja meidän viimeisimmässä avon kokeessa tammikuussa vire oli kamala eikä se tykännyt kehuista tms.! Iso kiitos kuuluu meidän huipulle treeniryhmälle, jota ilman Mindi olis vielä kevään tasolla!<3

Loppuaika olikin kiva katsella evl ja alo-koirakoita ja kannustaa muita. Päivän päätteeksi selvisi vielä, että Mindistä tuli Sennen tokomestari 2011! Ei ollut turha reissu yhtään;)

(c) Jussi Pikkarainen

Palkintojen jaossa tuli lisää yllätyksiä, sillä E-P bernit voitti ylivoimaisesti joukkuekisan! Hyvä meidän joukkue<3 Ja kennel Ronetta's voitti epävirallisen kasvattajakisan! Team Ronetta's joukkueeseen kuului Vinka sekä sisarukset Rea, Ryti ja Mindi.

Päivä oli kyllä ihan uskomaton, varsinkin tuo Mindin ykkönen ja tokomestaruus! Vinkaltakin odotin ykköstä, mutta nuo pisteet yllätti silti! Ja vaikka nuo tulokset on huimia, niin oon silti eniten tyytyväinen molempien iloiseen asenteeseen tehdä töitä mamman kanssa. :)